Browse By

Станция 10-III (НДК)

MS-10_IIIСвалете информация за Метростанция 10-III (НДК)

Станцията е разположена западно от бул. Витоша между улиците бул. Витоша и ул. Княз Борис I. Изходите на станцията са разположени съответно в съществуващия вече подлез на МС НДК от Втори метродиаметър и в югоизточния ъгъл на градинката на църквата Св. Георги и срещуположния тротоар на бул. Св. Патриарх Евтимий.

Връзката между М3 и М2 ще се осъществява в съществуващия подлез на северния вестибюл към МС Национален дворец на културата.

Преустройство на съществуващия подлез и сливане на касовите зали на двете станции ще е за сметка на подлеза на югозападния ъгъл на бул. Витоша и бул. Св. Патриарх Евтимий или след преструктурирането му само в изходен такъв. Перонната зала на станцията е -4 ниво с два странични перона в права отсечка с два изхода във всеки край. Всеки изход е оборудван с ескалатор и стълбище и асансьор: общо по четири за станцията. Западната касова зала е разположена на -3 ниво директно над перонната зала. До нея се достига през две групи ескалатори (по два във всяка група), разположени срещу стълбищата за перонната зала. Те от своя страна водят до ниво -1, където се свързват с пешеходни подлези под бул. Св. Патриарх Евтимий и чрез тунел с 45 градусова чупка се достига до градината на църквата Св. Георги. Източната касова зала е на ниво -1 в преходна галерия между съществуващия подлез и станцията. След преминаване през касовата зала пътниците преминават през ескалаторен тунел с три ескалатора, които водят до ниво -3, където има тераса над пероните, където се прави връзката с тях. Дължината на пероните е 100 метра, а широчината – 5,0 м.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *