Browse By

Депо Земляне

depo-zemlyaneДепо Земляне е предвидено и включено в Етап I от проекта за строителство на Трети метродиаметър, като отговор на проблема с липса на депо за централния участък. В проекта за завършената линия, основното за линията депо е предвидено в кв. Враждебна.

Депо Земляне е предвидено за нощуване на 30 състава с дължина от 60 метра, като след увеличаване на натоварването по линията, съставите ще бъдат преработени в 90 метрови (най-вероятно, чрез прибавяне на средни 30 метрови секции на). Тогава проектантите са предвидили разширение на депото, за да събира между 25 и 27 състава с пълна дължина, но по всяка вероятност докато се реализира удължаването на съставите, депото във Враждебна ще е построено.

Обслужването на Трети метродиаметър от две депа, всяко приемащо за нощуване половината от съставите по линията, означава по-адекватен и ранен старт на работния цикъл на съставите и по-бързо изтегляне на авариралите такива.

Депо Земляне ще има 14 коловози за нощуване, 4 коловоза в ремонтното хале, една открита мивка и един маневрен коловоз за обръщане на съставите.

Интересното решение, което проектантите са възприели за депо Земляне е ситуацията му: разположено над автогараж Земляне, депо Земляне е изцяло разположено върху бетонна плоча с височина 6,80 метра, под която се запазва автогаража. Това е допълнителна полза за автобусния транспорт, позволяваща автобусите да нощуват на сухо и закрито. Друго интересно решение е, че съставите, движещи се по линията ще минават през терените на депото на път за ж.к. Овча купел.

Свалете информация за депото

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *