Browse By

Станция 05-III (Панайот Хитов)

MS-5_IIIСвалете информация за Метростанция 05-III (Панайот Хитов)

При последната промяна на ОУП, станциите от МС 1-III до МС 5-III бяха преработени от естакадни на подземни или наземни (МС 3-III). План и профил на новото трасе можете да свалите от файлът, достъпен тук.
Следствие от промяната в проекта, тази станция ще е първата от Етап I на изграждане на Трети метродиаметър. Повече информация можете да намерите тук

След станция 04-III трасето продължава подземно, следвайки южната стена на речния канал, разположен в средата на бул. Владимир Вазов, следвайки коритото на реката, докато достигне следващата станция, разположена между ул. Ильо Войвода и ул. Панайот Хитов. И тя е дълбоко заложена, на две нива с две касови зали на -1 ниво (ако е решено изходите на станцията да се ползват и като граждански подлези) и два вестибюла – по един във всеки край на пероните, разположени на -2 ниво.

Изходите на станцията са разположени от двете страни на бул. Владимир Вазов, като връзката им с касовата зала е посредством подлезни галерии под платната и речното корито. Тунелът след станцията ще се изпълнява по закрит метод (най-вероятно НАТМ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *