Browse By

Станция 01-III (Автостанция Изток)

MS-1_III

Свалете информация за МС 01-III (Автостанция Изток)
Станцията и трасето между нея и МС 02-III отпадат от инвестиционните планове на Метрополитен, поради отпадането на идеята за реализация на депо “Враждебна”.

Станцията е на естакада, разположена до колелото на трамвай №22 северно от бул. Ботевградско шосе. Върху колелото се предвижда изграждане на буферен паркинг и автогара. Станцията е с един пътнически (достъпен за гражданите) перон, който е и по-широк и един по-тесен служебен перон (който най-вероятно ще обслужва излизащи на линия топли и студени резервни състави). Касовата зала и вестибюлът на станцията са под перонната зала на ниво терен. По структура станцията е сходна с вече съществуващата МС Ломско шосе в ж.к. Връбница.

Веднага след станцията, в посока ж.к. Левски естакадата продължава покрай улица, която ще се построи заедно с метрото и се спуска в рампа преди завоя, водещ трасето към бул. Владимир Вазов. Маневрата за смяна на коловоза на съставите напускащи станцията ще се извършва чрез обикновена стрелка след станцията (аналогично с монтираната след МС Ломско шосе). Дължината на станцията е 102 метра. Широчината на пероните е съответно 4,5 метра за пътническия и 3,0 за служебния. Станцията, подобно на всички станции от линията ще е със стъклени прегради, предпазващи пътниците от инцидентно падане на коловозите, както и (ако се изпълнят с височината на плафоните, не само с посочените 1,50 метра) от метеорологичните условия в естакаданите станции. Както знаем, трасето на естакадите няма да е покрито, по подобие на Първи и Втори метродиаметър. Достъпът до пътническия перон ще се осъществява чрез стълбище, единичен ескалатор и асансьор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *