Browse By

Метро

Метрото на град София е основен фокус на кампаниите и работата на Гражданска Интернет Инициатива “Спаси метрото”. То е и основна тема и призма, през която инициативата формулира своите позиции по въпросите, които поставя пред Столична Община и другите институции, занимаващи се с експлоатацията на градския транспорт в София.

От създаването си до сега, ГИИ “Спаси метрото” е публикувала над дузина статии в национални браншови медии, въвела е в институциите над 30 становища и съвместно с усилията на институциите и други неправителствени организации е постигнала:

  • корекция на характера на трасето на Трети метродиаметър от скоростен трамвай в леко метро;
  • връщане на централната отсечка на Трети метродиаметър в класическото му трасе, минаващо през Су “Св. Климент Охридски” и НДК;
  • корекция на трасето на Трети метродиаметър в ж.к. Овча купел в полза на по-добро обслужване на ж.к. Овча купел 2;
  • корекция на разположението на станциите в ж.к. Овча купел 2, с цел по-адекватно обслужване на бъдещата ул. Централна и околното жилищно застрояване;
  • корекция на проекта за отклонение на Трети метродиаметър към ж.к. Слатина и въвеждането на условие за евентуално развитие на отклонението в посока ж.к. Дружба 2.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *