Browse By

Monthly Archives: ноември 2014

Докога, г-жо Фандъкова?

Йорданка Фандъкова и Кристалина Георгиева – две от най-влиятелните дами в България днес излязоха в Twitter, за да се снимат по време на първото преминаване с работна машина по трасето от Цариградско шосе до Летище София.

Метрото променя градския транспорт догодина

След пускането на метрото до Летището и Бизнес парк София догодина градския транспорт ще претърпи промени. Според изнесена информация в Строителство & Градът те ще включват въвеждане на нови маршрути, преработка на съществуващи, ново разписание на съществуващи линии и закриване на линии.

Поредна корекция на трасето на Трети метродиаметър

Поредна корекция на трасето на Трети метродиаметър е публикувана тихомълком на сайта на Направление Архитектура и градоустройство. На поместените в сайта регулационни планове е нанесена корекция на трасето, която все повече го доближава до параметрите на класическото метро.

No Thumbnail

Трамвай Дружба – Младост

Последната седмица няколко медии се изредиха, за да обясняват колко хубави неща очакват трамвайния транспорт в София следващия програмен период. Най-интересните моменти бяха обявяването на старта на процедурата по строителството на дългоочаквания трамвай Дружба – Младост. Според данните, изнесени в медиите е стартирала процедура за избор на проектант на трасето, което трябва да свързва ж.к. Дружба 2 с ж.к. Младост 3, минаващо под бул. Цариградско шосе и с последна спирка на ул. Ген. Р. Димитриев.